TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Diskuze nad všemi aplikacemi v NAS a balíčků QPKG.
Odpovědět
muradin300
Příspěvky: 4
Registrován: 06 led 2024, 09:52
Kontaktovat uživatele:

TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od muradin300 »

Zdravim, presiel som z NAS zyxel nsa-325v2 na terajsi Qnap TS-228, no nejako mi nefugoval repozitar store.qnapclub.eu kedze som tam chcel dat moj oblubeny Transmission Torrent, ba ani priamo na ich stranke neslo anilen otvorit ich navod, ako ho tam pridat, tak som nasiel na webe, ze je novy repozitar aplikacii myqnap.orq, ktory som pridal do centra aplikacii, ale stale mi ukazuje, ze nieje pripojenie na net, co je blbost.
Mohli by ste mi stym poradit?
Dakujem pekne.
Qnap-TS228
Verzia- 4.3.6.2441 (2023/06/21).
Přílohy
poslat Qnap.png
poslat 2.png
poslat3.png
xBenny82
Příspěvky: 17
Registrován: 21 úno 2023, 19:36
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od xBenny82 »

Ahoj,

qnapclub.eu uz je dlouhou dobu nefunkcni a vyvojari presli vetsinou na myqnap.org

Ted jsem zkousel a repo funguje. Zkus vypnout a znovu zapnout app center, pripadne zkus restart celeho NASu. App center je takova naladova aplikace, ktere ne vzdy funguje jak by mela.

Dalsi moznost je rucni stazeni a nahrani

Zkus jeste zadat adresu https://www.myqnap.org/repo.xml primo do prohlizece na PC ve stejne siti, at vis zda funguje

Ukaze ti to hodne dlouhy xml vypis dostupnych aplikaci
Qnap TS-673A-32G
Uživatelský avatar
lars
Příspěvky: 2042
Registrován: 21 říj 2015, 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od lars »

O nahrazujícím novém myqnap.org repozitáři je tady v sekci Aplikačního centra přímo post už od října 2022 (připíchnutý přímo nahoře): viewtopic.php?f=8&t=264486

Nicméně, na mé hlavní velké NASce myqnap.org jede pořád bez problémů.
Ještě mě napadlo, jestli to třeba není tím QTS na staré TS-228 (poslední verze je 4.3.6). Zkusil jsem vyhrabat ze skříně nějakou starou NAS, ale našel jsem jen TS-230, dal jsem do ní SSD, nainstaloval a myqnap.org tam jede bez problémů taky - všechny apky se načtou hned, ale tahle taky už starší NAS stále podporuje QTS 5.1.4 a tam to jede ok.
Snímek obrazovky 2024-01-07 v 22.21.08.png
muradin300
Příspěvky: 4
Registrován: 06 led 2024, 09:52
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od muradin300 »

Dakujem za odpoved.
skusal som tu stranku, a pekne mi ju zobrazilo, takze problem v sieti nevidim.
No jak je toto finalna verzia FW tohoto TS-228, a dalej sa to uz aktualizovat nebude, tak som asi v haji :). pretoze ten transmision je premna velmi dolezity, a rad by som mal aj nadalej podporovane NAS vo FW.
Kazdopadne, siet mam nastavenu takto.
Vklude mozem spravit screen akykolvek, ktory by ste potrebovali.
Siet mam postavenu uplne jednoducho. Modem--->Switch (tam sme napojeny vsetci, pc, telka atd)--->NAS.
Dakujem za odpoved.

PS-schvalne som dal torrent stahovat v APP Download Station, ci bude dany torrent stahovat, ak nie, vazne je nieco so sietou. takze som to dneska pozeral (9.1), a stahovanie funguje.
Přílohy
1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
muradin300
Příspěvky: 4
Registrován: 06 led 2024, 09:52
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od muradin300 »

Zdravim, takze NASko sa zacalo lubovolne vypinat, cokolvek co ponom chcem, tak sa rebootne cele NAS, a rozhadze sa raid, alebo vypise, ze disky su neni "ciste", a v logu vypise ze sa system nevypnul spravne.
po dlhom hladani som na nete nasiel, ze je nieco s HW, a ze pravdepodobne asi RAMka, no kedze sa neda tam vymenit ramka, takze co by ste doporucili? dat to opravit? alebo kupit ine NAS? pridal by som screen, co mi vypisuje, ale asi na 10 minut som odpojil NAS od elektriny, a sprava sa, akoby si nezapametal svoje predosle nastavenie, akoby som mal zacal celu konfiguraciu NASka od prveho zapnutia.

https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f= ... 95fd2d0acb

Takze sa mi len predsa NASko spametalo, a spravil som screen.
Necchem mas zlu skusenost s vyrobkami Qnap, pretoze ho mam po prvy krat, a aj tak to NASko som kupil z bazosu, takze by som chcel aj poradit, ci ist do nejakeho ineho naska od Qnap (doporucte nejake), alebo is do nejakej inej znacky.
Dakujem za odpoved.
Přílohy
poslat.png
Uživatelský avatar
lars
Příspěvky: 2042
Registrován: 21 říj 2015, 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od lars »

Myslím, že kupovat starší NAS model, jenž nepodporuje aktuální hlavní řadu OS (a tím se uživatel ochuzuje i o podporu novější hlavní řady) není ideální nápad.
Zastávám také zaměření na platformu x86, tzn. řešení s Intel nebo AMD procesorem. Pokud někdo chce zajímavé řešení, doporučuji se zaměřit na 4pozicovou NAS, jako je například TS-464, kde se dá vytvořit rychlé RAID 5 pole ze 4 HDD disků (důležité je mít disky dle kompatibilního seznamu) a k dispozici je i možnost nainstalovat M.2 NVME moduly, ať už pro využití jako rychlé datové pole anebo SSD cache (pro hračičky pak i možnost využití Qtier technologie).
Ale záleží vždy na finančních možnostech, pokud do toho uživatel chce investovat méně, pak jsou v nabídce možnosti typu TS-364, TS-462, TS-264, TS-262 apod., viz přehled: https://www.qnap.com/cs-cz/product/?con ... 17,0-4,3-3

Jinak, pokud je nějaký problém se starou stávající NAS, doporučuji se obrátit na QNAP technickou podporu. Tj. vytvořit ticket a při vytváření připojit i log z NASky (dá se vygenerovat v aplikaci Asistenční linka). Technici se na to podívají, zjistí kde je problém a dají vědět, jaká je situace s NAS. :arrow: https://service.qnap.com/cs-cz
xBenny82
Příspěvky: 17
Registrován: 21 úno 2023, 19:36
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od xBenny82 »

Koukam ze 228 ma externi zdroj, nevim zda to pomuze, ale pri problemech s napajenim bych zkusil jiny napajeci zdroj. U spousty veci co se mi chovaly nestandardne, restartovaly se, nebo nenabihaly vyresila problem vymena zdroje. Idealni si nekde pujcit dostatecne silny, nevim jake mas moznosti. Podle vseho by mel byt original 60W, tedy 5A.

Jinak s tim co psal lars urcite souhlasim, jedine x86, mas tam mnohem vic moznosti a opravdu ten NAS pak vyuzijes a neni to jen "sitova flashka"
Qnap TS-673A-32G
muradin300
Příspěvky: 4
Registrován: 06 led 2024, 09:52
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od muradin300 »

Lars - ja som bezny uzivatel :). islo mi hlavne o prepojenie s mobilom, cize Transmision remote (torrent), aby som sa dokazal z mobilu pripojit hocikde na NASko atd, a prave Qnap ma zaujalo, pretoze som mal zaujem aj o Synology, ale tam som videl velku poruchovost, tak preto som siahol po Qnap, a aj tak som ho zakupil z druhej ruky pokazeny... ironia.... no kazdopadne som napisal ticket ako si odporucil, a uvidim, co sa budde diat. inac, ma zaujal ten dvojslotovy TS-264 NAS, ale ten je hodne drahy na moje naroky :D.


xBenny82 - presne toto nas napadlo, kedze sme nedavno riesili problem s vypadavanim kamier, tak sme premerali zdroj a nesli tam ziadne ampere, a presne toto sme spravili aj stymto zdrojom, a tam strasne skakali ampere, tak som vyskusal uz treti odpovedajuci zdroj, a aj tak sa samovolne restartuje NASko... cize uz problem v zdroji nevydim.
Uživatelský avatar
lars
Příspěvky: 2042
Registrován: 21 říj 2015, 21:43
Kontaktovat uživatele:

Re: TS-228-nezobrazuje APP v NAS

Příspěvek od lars »

QNAP oproti Synology nabízí obecně výkonnější / lepší HW a širší SW možnosti a funkce. Za ta léta mi prošlo rukama spoustu QNAP NAS modelů a nebudu trvdit, že se nevyskytl "nikdy žádný" problém s NAS, ale převážně vždy vše fungovalo a aktuálně stále funguje na 100%. Oproti Synology vnímám QNAP ve směru poruchovosti jako o něco lepší značku (na základě informací, které průběžně získávám od známých z různých IT firem).
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host