Našel jsem několik podivností v Media Vieweru. Při prohlížení obrázků. (QTS 5.1.5)
1. Startuje asi 7sekund než se ukáže první fotka (na 1Gbps síti) - TS228A
2. Obrázky jsou zdecimované šílenou JPG re-kompresí. zdrojové jsou kvalitní 3840x2160 JPG. Prohlížím na 2560x1440 v menším okně(třeba 1800x1100).
Vážně , tak kvalita je tak šílená, že jsem si myslel, že si prohlížím exif náhledy. K mému úžasu obrázky v Media Vieweru pokaždé rekomprimuje.
-příklad : z 1MB 4K ostrého obrázku to v velikosti okna browseru udělá 1272x800. Při velikosti okna, přesněji řečeno oblasti pro obrázek. 1600.5x938 . Pro jistotu jsem z udělal screenshot a ověřil shodu rozměrů. 1604x925 A zmenšího to na 67 kB. Mám vážné podezření, že tohle je cílená sabotáž kvality fotek!
3.při přechodu na další /předchozí obrázek se otevře v obrázek s šedým místem kolem obrázku ve všech 4 okrajích a ne zrovna malých (tak 8% celku), po chvilce se roztáhne vertikálně na celou výšku, pak hned na celou šířku a pak se vrátí na původní velikost s okraji.Je to dost rušivé.. Stává se to jen v určitých nevyzkoumaných velikostech okna (spíš větší rozměry okna).
4. Nelze vypnout trvale volbu Rozostřené pozadí. Za mě je to nevkusné a některá zařízení to zpomaluje. Po každém přihlášení do QTS je to zapnuté. Ale aspoň při každém otevření MV.
5. nejde přepínání šipkami/mezerníkem, enterem,wasd na další.
6. U funkce slideshow("prezentace") nejde vypnout ta animace (opět mám pocit, že je to převzatý trend z youtube). Ten obrázek prostě pořád nějak poletuje. Komentář k tomuto mám přesně stejný jako k Rozostřenému pozadí.
6.A. z 6 efektů přechodů tam není efekt "nic"
6.B. prezentace má pokaždé efekt fade - změna se opět neuloží
6.C. druhý stisk esc neukončí prezentaci
6.D. + Další věc: sice se hodí do fullscreenu, ale když dám Esc/ukončím fullscreen, prezentace dál hraje . Já vím, je tam vpravo nahoře malý čtvereček.
7. český překlad "Effect" je "účinek". Ve smyslu Fade In/uncover,...
8. Tlačítko víc akci skoro neřeší nic, kromě dočasného vypnutí rozostření.
X.(což se netýká media vieweru a je takový paradox - Media viewer má (asi jedinou povedenou funkci) , že mohu sérii obrázků prohlížet jeden po druhém prostým kliknutím. Na rozdíl od FileStation /Otevře v novém tabu/ nebo FileStation-Share Link / stáhne nebo zobrazí jeden jediný/ . Pokud tedy nechci největší náhledy 320x240 asi.. - Vím, nejsou to nástroje pro prohlížení sérií souborů. Proto myslím, že by tyhle vylepšení UI a UX zasloužil.