Rozumnej Ajťák - QNAP NAS TS-233

Recenze, testy, hodnocení , články o produktech firmy QNAP z jednotlivých IT magazínů.
Odpovědět
lars
Kontaktovat uživatele:

Rozumnej Ajťák - QNAP NAS TS-233

Příspěvek od lars »

Pořídil jsem si další NAS, tentokrát od QNAPu. Ne proto, že by mi moje Synology přestala stačit, ale proto, že jsem Vám chtěl ukázat uživatelské prostředí, systém od jiného výrobce a dát vám možnost srovnání přístupů a funkcí. V tomto videu si představíme QNAP TS-233, projdeme si první spuštění, základní nastavení a ověříme, že všechno funguje tak, jak má.
lars
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozumnej Ajťák - QNAP NAS TS-233

Příspěvek od lars »

QNAP NAS: RAIDy, úložiště, snapshoty a vzdálený přístup (prakticky)
V dnešním videu se podíváme na QNAP NAS trochu víc do hloubky.Vysvětlím rozdíly mezi RAIDy, ukážu, jak správně vytvořit úložiště a svazky, proč jsou důležité snapshoty a jak funguje vzdálený přístup k NASu přes QNAP ID. Cílem je, aby sis po tomhle videu dokázal NAS nastavit správně, bezpečně a s rozumem - bez zbytečných chyb 💡
lars
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lars »

V tomto videu se zaměříme hlavně na ovládací panely na QNAP NAS a ukážeme si, co všechno si v nich můžete nastavit. Postupně si projdeme všechna klíčová systémová nastavení, která mají vliv na každodenní používání NASu.

👉 Upřesnění / omluva: Ve videu zmiňuji, že v aplikaci (QuFirewall) pro omezení přístupu pomocí IP adres je potřeba veřejná IP adresa. To není přesné. Správně to znamená, že je omezeno, z jakých IP adres je povolený přístup k zařízení - tedy odkud se k NASu můžeme připojit. Díky za pochopení a omlouvám se za nepřesnost.
lars
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lars »

V tomhle díle se podíváme na jednu z nejdůležitějších funkcí nejen QNAP NASu, ale obecně všech NASů - sdílení souborů. Prakticky si ukážeme, jak fungují uživatelé, skupiny, oprávnění ke složkám, přístup z Windows a taky Qsync, tedy obdoba OneDrivu nebo iCloudu přímo na vlastní NASce. Všechno je ukázané krok za krokem - přesně tak, jak to můžeš reálně používat doma nebo v malé firmě.
Odpovědět