Identické kopie soubory zabírají místo při Share Link - Download all

FTP server, Souborový server, DDNS, SAMBA, AFP, NFS
Odpovědět
paternoster
Kontaktovat uživatele:

Identické kopie soubory zabírají místo při Share Link - Download all

Příspěvek od paternoster »

Když stahuji Share Link- Download All (možnost, kdy se stáhne celá sdílená složky včetně podsložek, nezávisle na tom, že v jaké jsem aktuálně podsložce :evil: - moc volám potom, aby zde přibyla možnost Stáhnout Aktuální složku a Stáhnout označené soubory/položky , protože to není na první pohled zřejmé **) , tak se stáhne ZIP archiv. Rozumím, že technicky tohle musí být uděláno něco jako "in-place" pospojování souborů bez komprese (ekvivalent "gz -0 " = žádná komprese ), aby to mělo nulové paměťové nároky a nezahltil se ten gigabajt RAMky A taky zadruhé bylo možné zahájit stahování ihned.

Možná má i nějaké vysvětlení, že takto generované ZIP soubory v HTTP odpovědi (share.cgi?ssid=***&openfolder=forcedownload ) nemají parametr Content-length, i když by mě zajímalo vysvětlení, proč tam chybí. Ono to především je pro ostatní lidi, kteří neznají QTS a nápověda, kolik času stahování zabere . A pokud http response nemá content-length, pak prohlížeč "neví" *

A ten hlavní dotaz
Ale co mě překvapilo, proč když Share Link obsahuje (klidně i v jedné složce) jeden soubor ve víc kopiích, velikost stažených dat ukazuje, že identické soubory jsou zde duplicitně zastoupeny. Má tohle taky své důvody? Zrovna tohle si myslím, že by šlo nějak implementovat (dokonce v lineárním čase) přes kontrolu hashů souborů, . Nebo nad tímhle se neuvažovalo? Zrovna případ, kdy soubory v Share Linku budou obsahovat kopie souboru, není zrovna neobvyklý jev. Ne že bych to já nebo kolegové dělali cíleně, ale někdy se to stane nedopatřením a nebo někdy si někdo takhle přiohne strukturu složek, že dává identické soubory do různých složek.

* Mimochodem, ono vlastně se nikde nezobrazuje velikost složky Share link odkazu nebo podsložek? HOdilo by se to aspoň znát před stahováním
** A přidání rozbalovací nabídky Download: All, Marked , Current folder by fakt pomohlo, protože volba Download all je právě ta nejmíň používaná . Nebo aspoň kdyby tlačítko <IKONKA>Download dynamicky změnilo název na All, Marked , Current folder - lidi by to aspoň trklo, že se něco změnilo, když přešly do podsložky nebo označily soubory
QNAP bug hunter
Odpovědět