Načtení jedné Share Link trvá 20 sekund

FTP server, Souborový server, DDNS, SAMBA, AFP, NFS
Odpovědět
paternoster
Kontaktovat uživatele:

Načtení jedné Share Link trvá 20 sekund

Příspěvek od paternoster »

Narazil jsem dost velké zpomalení při načítání jednoho z mnoha Share Link odkazů (načtení prvotního HTML share.cgi trvá 19-25 sekund waiting for first byte) . Je na tom divná spousta věcí:
-děje se to jen u jednoho Linku (právě proto píšu teď)
-mám pocit, že to nezačlo dělat hned, ale až po jednom dni
-Děje se to přes https, http, přes (lokální)IP, i externí doménu. - čili nejde problém dns ani konektivity
-divné na tom je, že jde link bez částí za "#" - takový link z principu po načtení obsahuje jenom jednu položku a to je složka sdílená samotná (jelikož to je případ, když sdílím právě jednu vybranou složku , prakticky vždy), až po kliknutí na ni se zobrazí položky té složky
- kliknutí na tu složku je pak okamžité (operace, kde se následně zobrazí reálný obsah složky, desítka souborů) - což už vůbec nechápu
-pokud se v "drobečkové navigaci" z hlubší struktury vrátím na "/" (což je stejný stav jako po zobrazení linku bez #...) , opět nastává prodleva (tentokrát 16-20s) - rozdíl je v tom, že share.cgi se tentokrát volá jako xmlhttp request
-pokud rovnou otevřu link s částí za # tedy něco jako share.cgi?ssid=f0c0541#f0c0541 , tak i v tomto případě trvá načtení 20s. (nebo-li jinak, snažil jsem se problém obejít tím, že jsem rovnou se pokusil otevřít url s pohledem na obsah té sdílené složky)

Obecně, dál jsem narazil na problém, pokud se někdo pokusí otevří link, kam se nedopatřením za #dostane něco, co tam nepatří share.cgi?ssid=f0c0541#pokus, , způsobí, "neustále točení kolečka" - správně by mělo být, aby to fallbacklo na kořenovou složku sdílení "/" a nebo aspoň napsalo "your part of url starting with # is incorrect" (a ideálně s nabídkou přechodu na ten kořen)

Nepřišel jsem, co by mohlo vyvolat tuhle regresi, složka má platnost neomezenou a má v názvu mezery a pomlčky, ale tohle už jsem použil spoustkrát.
QNAP bug hunter
paternoster
Kontaktovat uživatele:

Re: Načtení Správa sdílené složky + x Share Link trvá 20 sekund

Tak jsem zjistil, že i načtení okna Filestation 5 - > Správa odkazů ke sdílení trvá déle než jindy, a to 15s. - Blbé na tom je, že je to i při aktualizaci, či novém otevření pokaždé.
-A že těch složek, které trpí pomalým otvíráním je víc, není to jen tahle jedna.
-Zkoušel jsem na danou problematickou složku "Znovu sdílet". A nevím jestli tomu klást velkou roli, ale v rozbalovací nabídce /název domény/IP bylo "0", tak jsem to přenastavil na LAN IP. (samotné čekání než se rozbalila nabídka rovněž trva 20s). SSL, měsíční platnost, bez hesla. Uložení bohužel nic nespravilo, stále se to dlouho načítá

Ale aspoň dobrá zpráva, pokud ,identickou složku dám sdílet znova jako nové sdílení , tak se načítá rychle,... (Má to ovšem jednu nevýhodu, že první pomalý link už je rozeslaný)

(Sdíleno to bylo - složka- Sdílet pouze vytvořit odkaz)
QNAP bug hunter
paternoster
Kontaktovat uživatele:

problémy v share_link.db

Zjistil jsem v tom takovou pravidelnost: kdykoli upravím daný link přes "Znovu sdílet" tak to způsobí pomalost toho linku. Zatímco nově vytvořené linky tím netrpí,minimálně, ty to jsem udělal od včera (nebo si to myslím)
Taky mi vrtala hlavou jedna věc: pokud otevřu okno file station- správa of sdílené linky: tabulka s údaji se vizuálně načte ihned! a pak tam skočí okénko Načítání na 30 sekund.. takže nějaký zabugovaný proces na pozadí...

Tak jsem byl z toho na prášky, zkusil jsem:
-restart nas (hledal jsem jen způsob, jak restartovat file station) - bez výsledku - to prodloužilo čekání na 40 s. to už jsem byl naprášky nadvakrát potom.

Takže jsem se tomu musel podívat na zoubek. vytvořil jsem dvě sdílení. jedno, které jsem posléze upravil. To trpělo pomalostí. To první de
zkopíroval jsem si share_link.db a otevřel v sqlite browseru -. Porovnal je. nikde žádný rozdíl ('tabulka FID :identická), v tabulce EVENT jediný rozdíl v drzuhé hodnotě host: může nabývat hodnot:
:6
:21

:21:192.168.9.x:443
:21:domena.cc:443

a přišel na problém: veškeré: které měly vyplněno IP/doménu, byly v pořádku. tam kde bylo :21 nebo :6, byl problém

Otázka ale je , proč FIle station při změně linku nahradí toto pole za problematické. (na výběr je Propojení/ daná IP / daná doména - mj. taky záleží odkud jsem zalogovaný)
a taky proč problém se objevil až poslední měsíc (což ale nemusí být nijak směrodatné, prostě do té doby jsem třeba linky needitoval)

Důsledek: okno Sdílené odkazy je funkční bez prodlevy : (načítání problikna na půl vteřinky). Bohužel při vytváření linku, rozbalovací menu ip/domény se pořád načítá přes 30s.

Doměnka: změna syntaxe/symbolů po updatu?

Resumé:
na jednou vytvořené linky už nasahat! - neupravovat! a holt nahrazovat hostname ručně
QNAP bug hunter
paternoster
Kontaktovat uživatele:

Re: Načtení jedné Share Link trvá 20 sekund

Je v plánu to nějak opravit? Protože to zpomalení 40s na třech místech z toho neskutečně snižuje zážitek z toho a pokaždé kopírovat sqlite soubor , upravovat a zapsat zpět je taky odrazující
-každé otevření linku toho jednoho linku
-každé otevření Filestation - sdílené linky
-Znovu sdílet - čekání na rozbalovací nabídku Odkazy
QNAP bug hunter
lars
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lars »

Řešil jste situaci s technickou podporou (ticket, nebo online chat)? Pokud ne, tak to zkuste: https://service.qnap.com/cs-cz/home
Pak sem prosím dejte echo ohledně jejich reakce a řešení.
paternoster
Kontaktovat uživatele:

To je nehorázné ! chtěl jsem poslat odkaz , záležitost na 2 minuty zkopírovat sloubory + 3 minuty Sdílet-poslat mailem. Jenže pak půl hodiny řeším ,proč se to načítá 70/55/45 sekund. Dělal jsem čerstvě nový link.
QNAP bug hunter
Odpovědět