Poslední dobou, asi měsíc , se mi zdá NAS nějak hlučnější než dřív, a tón chvílemi mění výšku jemně a odpovídá to změně getinfo sysfan 1 mezi 3480–3450 RPM a disk mrzne v teplotě 29°C.
Chtěl jsem nastavit otáčky větráku , ale podle nápovědy v Nastavení není (spolu s zvuková výstraha, "Zapsan cache") , a na 100% jsem si jist, že ta volba tam byla. Co se stalo, proč tam není?
potřebuju nastavit větrák
-
paternoster
- Kontaktovat uživatele:
potřebuju nastavit větrák
QNAP bug hunter
- lars
- Kontaktovat uživatele:
Re: potřebuju nastavit větrák
Zrovna jsem udělal aktualizaci QTS na 5.2.8 a koukám, že tam vidím nějaké nastavení větráků, viz screenshot.
-
paternoster
- Kontaktovat uživatele:
Jo ,takovéhle nastavení jsem tam dřív měl ,skromnější, , jen pro jede větrák, bez těch hranic teplot (defacto výběr Automaticky/...) a volitelnou hodnotu pro manuální)
TO nastavení jsem tam měl od počátků věků (i v 4.*.*). Momentálně mám 5.2.5 ( příkaz getcfg system version nebo Build\ number si asi nezapamtuju), tak updatuju,....
TO nastavení jsem tam měl od počátků věků (i v 4.*.*). Momentálně mám 5.2.5 ( příkaz getcfg system version nebo Build\ number si asi nezapamtuju), tak updatuju,....
QNAP bug hunter
-
paternoster
- Kontaktovat uživatele:
Tak tomu fakt nerozumím. Nebyl žádný restart ani nějaké změny. V dvou ze čtyř prohlížečů mi (třetí záložka ze čtyř záložek ) Záložka "Chytrý ventilátor" prostě chybí bez žádného vysvětlení nebo náznaku proč
QNAP bug hunter