nerespektuje nastavení DNS

Vše okolo prvotní instalace QNAP NAS, konkrétního nastavení apod.
Odpovědět
paternoster
Kontaktovat uživatele:

nerespektuje nastavení DNS

Příspěvek od paternoster »

Nejde mi přihlášení do QTS, po zadání údajů se neskutečně dlouho načítá "Načítání ...", requesty "/cgi-bin/application/appRequest.cgi" trvají 17-23 sekund a skončí 404 nebo canceled. (ale jen některé) To ale nebylo to hlavní, kvůli čemu píšu, to až když jsem se chtěl přihlásit a zjistit, proč svévolně se změnilo nastavení:....
Po 5 minutách se QTS načte.
PO chvíli se ukázala informační zpráva "Systém detekoval, že Váš server DNS nedokáže rozlišovat hostitele, a některé aplikace možná nebudou správně fungovat. "
(což je to kvůli čemu píšu a co jsem sám před 5 minutami zjistil, když jsem chtěl něco stáhnout skrz SSH) . Zkoumáním paketů jsem zjistil, že se snaží komunikovat s DNS serverem 8.8.8.8, který já nikde nekonfigurovaný nemám a DHCP přiděluje jiný DNS server.

Mezitím je všechno hrozně pomalé, ty čekací dialogy, co dřív trvaly max 5.sekund nyní trvají přes minutu. a třeba druhé načtení Virtual&network switch už se nenačetlo. (možná to souvisí s tím, že netmgr/api.fcgi/auth/?sid=815pzluv&v=0.0..7 vrací chybu 500)

Zkoušel jsem vytáhnout na minutu síťový kabel, ale stále trvá na 8.8.8.8. Proč se samovolně změnilo DNS? Myslím, že víc než 2 týdny to nebylo. Před týdnem jsem NAS vypnul, odebral záložní disk a zapnul, asi to mohlo od té doby přestat šlapat. Doba spuštění je 6dnů, za tu dobu po 12 vidím jen 4 pády hal_enc usb po 8hod,nmd po půldni, ffmpeg po 3 dnech (2krát)

Podařilo se mi najít nastavení DNS, (Stav Systému): hodnota "Odkaz" (chybný překlad pro Link) je Up a IP adresa a DNS server zobrazují správné hodnoty jak mají, pak je ale otázka ,proč DNS dotazy vysílána 8.8.8.8
Přílohy
nicnicnic.png
QNAP bug hunter
Odpovědět