Kde všude můžete nalézt recenze o QNAP

QNAP TS-328: trojdiskový speciál pro RAID 5
(svethardware.cz - 16.5.2018)

Společnost QNAP nedávno představila svůj první třídiskový NAS, který je tak určen zvláště pro disky v konfiguraci pole RAID 5. Dalším zaměřením tohoto NAS serveru jsou také multimédia s podporou rozlišení 4K.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-228A: řádně vylepšený low-end
(svethardware.cz - 12.3.2018)

QNAP TS-228A je jednoduchý domácí NAS vybavený čtyřjádrovým procesorem, který domácím uživatelům nabízí podporu snímků, synchronizaci, osobní cloud a další různé funkce. Dnes si jej otestujeme.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-253B: pod taktovkou Linuxu
(czc.cz - 18.11.2017)

V rámci připravenosti na nadcházející éru Internetu věcí už NAS server QNAP TS-253B inovativně podporuje Linuxovou platformu s otevřeným zdrojovým kódem, která je bránou pro IoT řešení do jiných inteligentních zařízení. Tím ale přednosti hlavního hrdiny dnešní recenze nekončí.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-431X: klasický NAS s příchutí ARM
(ihned.cz - 23.11.2017)

Dnes tu máme k prozkoumání podnikový NAS, a to QNAP TS-431X, který je vybaven vedle 1Gb/s Ethernetu také 10 Gb/s rozhraním SFP+. Umístit do něj můžeme až čtyři pevné disky či SSD a bohatou nabídku aplikací pro QTS.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-453Bmini: NAS i náhrada desktopu
(svethardware.cz - 28.9.2017)

QNAP TS-453Bmini, jak už jeho název napovídá, je menší NAS, jehož rozměry odpovídají spíše dvoudiskovému modelu, ale dovnitř se přesto vejdou až čtyři desktopové i mobilní pevné disky nebo SSD. Založen je přitom na CPU Intel a nabídne i HDMI.

Odkaz na recenzi

Síťový disk QNAP TS-253B přehraje 4K video a ještě si s vámi promluví
(ihned.cz - 21.7.2017)

Síťový disk patří k zařízením, o kterých nevíte, že je potřebujete. Jakmile je ale vyzkoušíte, tak bez nich nemůžete nebo alespoň nechcete být. Místo externích disků, které se připojují přes USB nebo rovnou USB klíčenek, můžete mít všechna důležitá data na jednom místě, přitom dostupná odkudkoliv.

Odkaz na recenzi

Recenze QNAP TS-431P: dostupný čtyřdiskový NAS do domácnosti
(tech-zone.cz - 5.7.2017)

QNAP TS-431P se prodává za cenu pod 300 euro. Za tuto částku dostanete velmi dobře vybavený NAS server, který nabízí vynikající přenosové rychlosti, povedené uživatelské rozhraní a v neposlední řadě také nízkou spotřebu i hlučnost.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-453A: mnohem více než jen NAS (Linuxepres.cz - 7.4.2017)

Výkonný procesor, dostatek operační paměti, čtyři síťová rozhraní a řada dalších zajímavostí – to vše se skrývá ve stroji, který není zdaleka jen síťovým úložištěm. Poslouží jako server, multimediální centrum, ale i jako linuxový desktop.

Odkaz na recenzi

NAS nebo externí disk? Jak ukládat a zálohovat fotografie (f22.cz - 28.3.2017)

Datové úložiště NAS nebo externí disk? Je lepší data ukládat na externí disk? Tedy na zařízení, které je sice levnější, ale když upadne na zem nebo se ulomí konektor, k datům se těžko dostanete? Nebo na větší zařízení, které je připojeno k síti a lze využívat pokročilé funkce?

Odkaz na videorecenzi

QNAP NAS: Jak na datová úložiště s Mikolášem Tučkem! (alza.cz - 14.3.2017)

NASy neboli síťová úložiště představují moderní způsob, jak zálohovat i sdílet data v rámci domácnosti. Tukan nám dnes ukáže, jak fungují síťová úložiště QNAP!

Odkaz na videorecenzi

Jak vybrat chytré datové úložiště (NAS) (alza.cz - 14.3.2017)

NAS, síťový disk nebo chytré datové úložiště. Tato synonyma se stávají základním stavebním kamenem dnešních domácností i kanceláří. Doba, kdy se hojně používaly přenosné disky nebo USB klíčenky, je s prudkým rozvojem cloudových služeb a chytrých datových úložišť pryč. V dnešním článku jsme se zaměřili na NASy od společnosti QNAP, která je průkopníkem těchto řešení a má více než 10letou tradici na trhu.

Odkaz na článek

QNAP TS-531X: 5 disků a 10Gb/s LAN (svethardware.cz - 14.2.2017)

Mezi větší NAS servery, které se ještě hodí do domácností nebo malých firem, patří také QNAP TS-531X. Vyzkoušíme si tak server, jenž má místo pro pět pevných disků a v jeho základní výbavě jsou také dva 10 Gb/s ethernetové porty.

Odkaz na recenzi

QNAP TVS-471: Core i3 pod kapotou (svethardware.cz - 26.1.2017)

QNAP TVS-471 můžeme považovat už za profesionální NAS vybavený v testované verzi desktopovým procesorem Core i3, čtyřmi diskovými pozicemi, vlastním displejem a se zaměřením na přehrávání i překódování videa.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-231P: střední třída pro domácnosti (svethardware.cz - 19.12.2016)

Společnost QNAP nám poslala na recenzi NAS TS-231P, který je určen pro domácnosti a malé kanceláře. Nabízí základní ochranu pomocí pole RAID 1 a poslouží především pro základní zálohování a sdílení dat.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-451A: 4 disky a slušná výbava (svethardware.cz - 7.12.2016)

Do spárů se nám dostala novinka letošního roku, a to NAS TS-451A od společnosti QNAP. Jde o čtyřdiskové úložiště zaměřené na multimédia, které podporuje i videa ve 4K a je vybaveno portem USB QuickAccess pro rychlou úvodní instalaci.

Odkaz na recenzi

Recenze NAS QNAP TS-653A/4G (pctuning.cz - 23.11.2016)

Společnost QNAP uvedla před nedávnou dobou na trh řadu NAS serverů, ze kterých jsme měli možnost otestovat model s označením TS-653A/4G. Jedná se o velice příjemné a tiché zařízení, což bude vyhovovat především při nasazení v kancelářských prostorech.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-251A: nový multimediální NAS v testu (pctuning.cz - 18.10.2016)

Společnost QNAP přináší ve třetím čtvrtletí 2016 na trh novou řadu NAS pro domácí použití s označením QNAP TS-x51A. V nové modelové řadě nabízí dva zástupce TS-451A a TS-251A. Liší se pouze počtem pozic pro pevné disky. Hlavním lákadlem je port USB 3.0 s QuickAccess, díky němuž se lze k NAS připojit i jako k běžnému externímu disku.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-653A: Řešení pro malou kancelář či obývák v profi kvalitě
(pctuning.cz - 30.9.2016)

Podnikový NAS s šesti šachtami na pevné disky nabízí obří kapacitu i vysoký výkon pro datové i virtualizační úlohy.

Odkaz na článek

QNAP HS-251+: NAS do obýváku, výkonný a pasivně chlazený (pctuning.cz - 13.9.2016)

NAS HS-251+ je elegantní designové zařízení, které svým vzhledem neurazí v žádném obývacím pokoji a svým výkonem uspokojí nejednoho nadšence. O výkon dostatečný i na virtualizaci a sledování filmů ve vysokém rozlišení se stará čtyřjádrový Celeron se základním taktem 2,0 GHz, jemuž asistují 2 GB operační paměti.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-251+ v testu: pro domácnost či malou kancelář (pctuning.cz - 11.8.2016)

NAS Qnap nabízí řadu pokročilých funkcí včetně virtualizace, díky kterým nahradí i domácí server. Pohání jej procesor Intel Celeron Quad-Core se základním taktem 2,0 GHz, má dva porty pro gigabitový ethernet a čtyři USB podporující tiskárny, ups či externí disky. Podporuje i hot-swap a lze jej osadit až 8 GB RAM.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-531P: pětidiskový univerzál (svethardware.cz - 3.8.2016)

Dnes se podíváme na pětidiskový NAS QNAP TS-531P, který přichází vybavený čtyřjádrovým procesorem od Annapurna Labs a širokými možnostmi pro rozšíření. Jde tak o NAS určený už náročnějším zákazníkům i menším firmám.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-451+: čtyři disky do domácnosti (svethardware.cz - 19.7.2016)

Mezi NAS pro náročnější zákazníky patří také QNAP TS-451+, který má připraveny čtyři diskové šachty a je připraven na multimédia, virtualizaci a nabídne velice slušný výkon. Hodit se tak bude do moderní domácnosti jako datové a mediální centrum.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-253A: výkonný NAS i pro Karaoke (svethardware.cz - 19.7.2016)

Dnes se podíváme na dvoudiskový NAS QNAP TS-253A, který patří do vyšší třídy, čemuž odpovídá jeho výbava založená na čtyřjádrovém procesoru Intel Celeron. NAS také disponuje slušnou nabídkou rozhraní a je vhodný i jako základ Karaoke.

Odkaz na recenzi

Jak nastavit vzdálený přístup k NAS od QNAP? (letemsvetemapplem.eu - 14.7.2016)

V dnešnom diely seriálu o QNAP sa pozrieme na veľmi jednoduchú možnosť nastavenia vzdialeného prístupu na vaše NAS. Spoločnost QNAP ma službu ktorá zabezpečuje vzdialený prístup na vaše NAS nech ste hocikde na svete. Ide o službu MyQnapCloud cez ktorú si vytvoríte konto.

Odkaz na článek

QNAP TAS-268 v testu: víc než jen NAS pro dva disky (pctuning.cz - 6.7.2016)

Domácí NAS QNAP TAS-268 nabízí vedle propracovaného proprietárního QTS i certifikovaný Android s podporou aplikací z Google Play. Díky dálkovému ovladači po připojení k TV či monitoru může fungovat i jako multimediální centrum, lze jej pohodlně ovládat i mobilem a když přidáte myš a klávesnici, poslouží dokonce jako počítač.

Odkaz na recenzi

QNAP TS-228: elegantní NAS za rozumnou cenu (svethardware.cz - 18.5.2016)

Společnost QNAP si pro tento rok připravila zbrusu nové modely NAS, mezi něž patří také elegantní TS-228. Ten je určen pro domácnosti a nabízí jednoduché zpracování se dvěma diskovými pozicemi. Jedná se také o řešení za rozumnou cenu.

Odkaz na recenzi

QNAP TAS-168: Když na klasický NAS nahodíte Android (svethardware.cz - 21.7.2017)

Představte si tradiční NAS s veškerými síťovými službami, přidejte k němu HDMI a paralelní Android s Play Storem a výsledkem je multimediální hybrid TAS-168 od QNAPu.

Odkaz na recenzi

Recenze QNAP TS-253A-4G: NAS server s pořádným výkonem, který skutečně využijete!
(letemsvetemapplem.eu - 20.2.2016)

Do redakcie sme dostali na test NAS server od spoločnosti QNAP. Ide o novú radu, výkonovo určenú predovšetkým pre malé a stredné podniky alebo pre náročnejších domácich užívateľov. Tento NAS server z rady TS-X53A vie plniť veľa všestranných úloh.

Odkaz na recenzi